Etter et par nydelige vinteruker i Tromsø, er det klart for en litt mindre behagelig værutgave denne uken.

– Det blir en god del mer vind fra og med tirsdag, og det kan komme opp i kuling. Temperaturen vil også øke til en del plussgrader og det vil komme mye nedbør i form av regn og sludd, forteller vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Geir Bøyen.

Vanskelig tirsdag i vente

Temperaturene på tirsdag vil ligge mellom tre og fire plussgrader.

– Tirsdag vil nok by på utfordringer for bilister og myke trafikanter. Det vil nok bli svært glatt både på vei og fortau der det ikke er strødd, sier Bøyen.

Mye nedbør

Senere i uken kommer det mer nedbør i form av sludd, og temperaturen vil gradvis synke mot helgen.

– På onsdag får vi vind fra vestlig kant og det kan komme opp i kuling. Torsdag vil vi etter hvert få en overgang til snøbyger, mens temperaturen går nedover igjen. Det kan bli litt regn begge dagene. Fredag ser det derimot ut til at det kommer en god del snø, men det er litt mer usikkert når vi nærmer oss helgen, sier Bøyen og fortsetter:

– Det ser ut til at det blir relativt kaldt til helgen. Det er ikke sprengkulde, men noen solide minusgrader. Lørdag vil det nok også komme en god del nedbør i form av snø. Søndagen kan bli riktig fin, men det er for langt fram i tid til å si det helt sikkert.