Tilrettelegger: Elin Kolsvik er leder for Biotech North og tilrettelegger for sammarbeid mellom forskere og bedrifter innen blå bioteknologi.
            (Foto: Jenny Ovlien Frisholm)

Tilrettelegger: Elin Kolsvik er leder for Biotech North og tilrettelegger for sammarbeid mellom forskere og bedrifter innen blå bioteknologi.Foto: Jenny Ovlien Frisholm

Får 650.000 kroner til videreutvikling

Fylkesrådet gir 650.000 kroner til næringsklyngen Biotech North.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Prosjektet NCE Biotech North har fått 650.000 kroner fra Fylkesrådet for videreutvikling.

Bioøkonomi

Næringsklyngen består av små og mellomstore bedrifter som skal anvende regionens biologiske råvarer.

– Bioøkonomien viser vei til et godt liv uten å ødelegge for kommende generasjoner, gjennom teknologi, ressursanvendelse og kunnskap. De biologiske ressursene må i større grad anvendes i sin helhet, både som hovedprodukter og biprodukter. Det som tidligere ble omtalt som avfall skal gi verdi som nytt råstoff i nye produktsidestrømmer. Velkommen til den sirkulære tidsalderen, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk i en pressemelding.

Viktig bidrag

Fylkeskommunen har også tidligere bevilget midler til organisasjonen.

– Fremtiden er fornybar og sirkulær. Skal vi kunne leve godt av naturen, må vi bygge videre der vi er sterkest. Vår styrke er nærheten til ressursene i havet, med kunnskapsmiljø og næringsliv tilknyttet den blå bioøkonomien. Næringsklyngen Biotech North representerer et viktig bidrag for å styrke denne utviklingen i vår region, sier Ørnebakk.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: