LEGGER NORD-NORGE FOR SNE FØTTER:: Ola O.K. Giæver jr. har startet sitt eget flyselskap. Nå er de straks klar for jomfruturen. Foto: Tom Benjaminsen
            (Foto: Tom Benjaminsen)

LEGGER NORD-NORGE FOR SNE FØTTER:: Ola O.K. Giæver jr. har startet sitt eget flyselskap. Nå er de straks klar for jomfruturen. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen

Om en uke er Ola Giæver og Flyviking i lufta

Selskapet starter opp flyvninger mellom Tromsø, Bodø og Hammerfest.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det melder NRK mandag. Selskapet har hatt styremøte der rutene ble fastsatt, første fly letter allerede 27. mars.

Da går turen fra Tromsø til Hammerfest, forteller Giæver til iTromsø. Han opplyser også at han selv blir å sitte bak spakene på jomfruturen.

- Det er ingen som slår meg på antall landinger i Hammerfest, så det er helt naturlig at det er jeg som tar den turen, sier Ola Giæver til iTromsø.

Det er rundt to og et halvt år siden Giæver sist landet på flyplassen som kommersiell pilot. Tiden i forkant går dermed til simulatortrening.

- Du har fått mye støtte på Facebook og ellers, hva tenker du om det?

- Det har vært fantastisk. Folk vil ikke betale 5.000 kroner for å fly tur/retur til Hammerfest når de heller kan fly for 1.990 kroner. Det er ikke personen Ola Giæver de heier på, men prosjektet, svarer han.

Til NRK forteller Giæver at de også har planer om å fly til Vesterålen og Lofoten.

FLY: Her er et av flyene Flyviking og Ola Giæver skal fly passasjerer med.Foto: Privat

 
Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: