Tromsørektor med i eksklusivt utvalg

Sammen med danske, svenske og norske eksperter, skal rektor Judith Ellinor Martinsen ved Prestvannet skole sikre høyere inkludering i barnehage og skole.

EKSPERTUTVALG: Judith Ellinor Martinsen er valgt ut i et ekspertutvalg for kunnskapsdepartementet.Foto: Katharina Mila HesbyFoto: Katharina Mila Hesby

nyheter

Martinsen er plukket ut i en ekspertgruppe som skal bedre inkluderingen for barn som trenger tilrettelegging under undervisningen i barnehage og skole.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg er valgt ut. Det kan være fordi jeg har vært interessert i dette siden jeg startet som lærer i 1982, sier Martinsen, som mandag deltok på det første møtet med de totalt 9 medlemmene.

Eneste nordfra

I utvalget sitter det en professor fra Sverige og en førsteamanuensis fra Danmark. Resten er nordmenn, men Martinsen er eneste representant nord for Lillehammer.

Selv om Martinsen er fra Mosjøen har hun bodd i Tromsø i 37 år og er fornøyd med å være eneste fra Nord-Norge i utvalget.

– Det er klart det er en tillitserklæring. Det blir veldig interessant og garantert lærerikt for meg.

Som kampsaker trekker Martinsen fram at blant annet læringsplaner og konkrete mål skal bli lettere å evaluere.

– Jeg er veldig opptatt av at ungene skal inkluderes på skolen de går på. Samt at sakkyndigheten til PPT for spesialundervisning skal bli bedre, sier Martinsen.

Trapper ikke ned rektorrollen

Nå er det nytt møte tirsdag i utvalget, men selv om det blir noen møtedager i måneden, og en haug med lesing, kommer ikke elevene til å savne Martinsen i gangene på Prestvannet.

– Dette gjør jeg i tillegg til å være rektor. Jeg liker jo å jobbe, så dette er bare bonus, sier rektoren.

Prosjektet har fått tre millioner til disposisjon og skal utrette en rapport om ett år med følgende problemstilling:

– Ekspertgruppen skal i hovedsak vurdere hvordan dagens ressurser kan utnyttes på en bedre måte. I tillegg skal utvalget kunne foreslå tiltak som ikke kan realiseres innenfor dagens ressursrammer, skriver regjeringen på sine nettsider.