Derfor fjernet Troms fylkestrafikk like godt tabellene på en rekke ruter i Tromsø.

– Det gjelder ikke alle holdeplasser. Men vi skal få gjort noe med det, opplyser daglig leder Kurt Bones i Troms fylkestrafikk.

– Hva er det dere skal gjøre?

– Det blir litt teknisk, men vi må oppdatere dataene i sanntidssstemet, slik at du får de samme opplysningene der. Det blir litt forvirrende slik det er nå. Vi skal i vert fall finne en løsning som omfatter også de som ikke har en smarttelefon, lover Bones.

Reagerer

En av dem som reagerer på de manglende rutetabellene er politiker Barbara Vögele i Miljøpartiet de Grønne.

– Hvordan skal eldre uten smarttelefon eller turister som besøker Tromsø finne ut av bussrutene, spør hun retorisk.

FRUSTRERT OVER RUTEMANGEL: - Hvordan skal eldre uten smarttelefon og turister finne ut når bussen går, undres Barbara Vögele (MdG).

Vögele har sammen Askild Gjerstad tidligere i dag sendt spørsmål til fylkesråd for samferdsel for å komme til bunns i rutemangelen.

«Har gjort en kjapp sjekk på dette, og det er en midlertidig sak. Årsaken er overgangen til nytt plansystem og muligheter for tabellutskrift. Det tas sikte på at tabellene er tilbake i leskurene til sommerrutene starter cirka 20. juni. Den kommer da i en ny og forbedret utgave», skriver fylkesråd Ivar B. Prestbakmo i svaret til Vögele.

Les Egons kommentar: «Legg ned bussrutene!»

Usikkert når tabeller

Da iTromsø snakket med Kurt Bones tirsdag kveld kunne han på stående fot ikke svare når en ny løsning kommer på plass.

– Det vet jeg om dere ringer meg tilbake i morgen når jeg er på kontoret, forsikrer Bones.

– Det fylkesråden skisserer ut er altfor lenge å vente, tre måneder er nesten en fjerdedels sesong, påpeker Vögele overfor iTromsø.

Hun oppfordrer fylkesråden og Troms fylkestrafikk til å få en ny løsning på plass før påske.

iTromsø har via tekstmelding vært i kontakt med fylkesråd Ivar B. Prestbakmo. Han hadde ikke anledning til å kommentere saken da han var på tur ombord i et fly, han oppfordret i stedet til å ta kontakt med Troms fylkestrafikk.