LES OGSÅ: Miljøeventyret gikk konkurs (for abonnenter)

Remiks har lagt inn en bestilling på tusen nyutviklede større bokser.

– De som benytter produktet vårt vil ikke merke at Opisys er konkurs. Vi har avtalt at vi vil fortsette samarbeidet med Remiks, sier Nicolai Kulseng-Varmedal som er oppfinneren av Kildeboksen.

Han har kjøpt boet til Optisys hvor han var største eier. Kulseng-Varmedal eier også patentet til Kildeboksen.

– Vi har prøvd å gjøre det stort og flott. Nå prøver vi heller å gjøre det smart og smått. Nå fortsetter vi driften i form av et enkeltmannsforetak, sier han.

– Sparer penger

Ap-politiker Ragni Løkholm Ramberg er styreleder i Remiks. Hun er fornøyd med at de fortsetter samarbeidet og kan fortsette å dele ut boksene gratis.

– Jeg tror ikke alle vet at de kan hente boksene gratis hos oss. Jeg er hellig overbevist om at de bidrar til at flere kildesorterer, noe som gjør at Remiks sparer penger i det store bildet, sier hun.

LES OGSÅ: Søppelberg kan bli små plast-pellets i ny Remiks-fabrikk (for abonnenter)

Gir ikke opp drømmen

Kulseng-Varmedal ønsker på lengre sikt å ekspandere driften.

– Vi håper flere som har optisk avfallshåndtering kjøper produktet vårt. Det har vært Facebook-aksjoner i både Asker og Drammen for å få kommunen til å kjøpe inn kildeboksen, som har hatt voldsom respons. Kommunene har likevel ikke klart å bestemme seg for om de vil kjøpe de inn, i hvert fall ikke etter samme modell som vi har med Remiks, sier oppfinneren.

Direktør i Remiks forteller at boksene er populær blant befolkningen i Tromsø.

– Vi deler i gjennomsnitt ut tusen bokser i måneden. Alle nye leiligheter og husstander i Tromsø skal også ha bokser og poser når folk flytter inn.