Pannbiff med lök er en skikkelig klassiker, og om dere søker på nettet etter oppskriften, så vil dere finne utallige slike.

Et par ting går igjen, dog – man bruker en blandingsfarse med både svine- og oksekjøtt, man krydrer med både allehånde og hvitpepper – og kronen på verket, løken, skal være både søt og salt.

Pannbiff med lök

3 store gule løk

3 ss soyasaus

3 ss vann

Litt salt og sukker

Skjær løken i tynne skiver. Stek den i litt olje og smør til den begynner å bli myk. Hell på vann og soya og senk varmen. La væsken koke inn, og la løken få fin farge – det tar cirka en halv time. Strø over salt og sukker helt til slutt og sett til side.

300 g svinekjøttdeig

300 g karbonadedeig

1 gul løk

1 dl griljermel

2 dl helmelk

1 egg

Salt, hvitpepper, allehånde

Bland griljermel og melk. La brødsmulene svelle i melka i ti minutter før du rører inn egg, fint revet løk og krydder. Smak gjerne på farsen slik at den er nok krydret og salt.

Form 5–7 biffer (om du liker dem store) som du steker i varm panne til de er gjennomstekte.

Pressgurka

1 agurk

1/2 dl finhakket persille

1 dl vann

3 ss eddik

2 ss sukker

1 ts salt

Hvitpepper

Bland vann, eddik, sukker og krydder. Smak på laken slik at den blir balansert. Den skal både smake salt, litt surt og søtt.

Skjær agurken i tynne skiver med ostehøvel i en skål, bland inn persille og hell over laken. Legg et tefat på agurken og sett i kjøleskapet i en halv time.

Server pannbiffen med en solid ladning løk på toppen. Visp ut pannen med litt fløtemelk som du heller over kokt potet. Tyttebær og agurk serveres på siden.

I glassene? Lyst øl!

Smaklig måltid!

BIFFER: Form kjøttdeigen til flate biffer. Liker du dem store, som meg, lager du dem på cirka 100-150 gram.
STEKING: Løken stekes på svak varme, biffene på høy.
FARSE: Bland svine- og oksekjøttdeig med brødsmuler, egg og melk. Krydre med allehånde, salt og hvit pepper.
LANG TID: Løken skal stekes lenge på svak varme slik at værken koker inn og løken blir myk. Krydre på slutten med salt og sukker.
AGURKER: Tynt skivet agurk og hakket persille får likke i sukker- og saltlake i en times tid før servering.