Pannbiff med lök er en skikkelig klassiker, og om dere søker på nettet etter oppskriften, så vil dere finne utallige slike.
Et par ting går igjen, dog – man bruker en blandingsfarse med både svine- og oksekjøtt, man krydrer med både allehånde og hvitpepper – og kronen på verket, løken, skal være både søt og salt.
Pannbiff med lök
3 store gule løk
3 ss soyasaus
3 ss vann
Litt salt og sukker
Skjær løken i tynne skiver. Stek den i litt olje og smør til den begynner å bli myk. Hell på vann og soya og senk varmen. La væsken koke inn, og la løken få fin farge – det tar cirka en halv time. Strø over salt og sukker helt til slutt og sett til side.
300 g svinekjøttdeig
300 g karbonadedeig
1 gul løk
1 dl griljermel
2 dl helmelk
1 egg
Salt, hvitpepper, allehånde
Bland griljermel og melk. La brødsmulene svelle i melka i ti minutter før du rører inn egg, fint revet løk og krydder. Smak gjerne på farsen slik at den er nok krydret og salt.
Form 5–7 biffer (om du liker dem store) som du steker i varm panne til de er gjennomstekte.
Pressgurka
1 agurk
1/2 dl finhakket persille
1 dl vann
3 ss eddik
2 ss sukker
1 ts salt
Hvitpepper
Bland vann, eddik, sukker og krydder. Smak på laken slik at den blir balansert. Den skal både smake salt, litt surt og søtt.
Skjær agurken i tynne skiver med ostehøvel i en skål, bland inn persille og hell over laken. Legg et tefat på agurken og sett i kjøleskapet i en halv time.
Server pannbiffen med en solid ladning løk på toppen. Visp ut pannen med litt fløtemelk som du heller over kokt potet. Tyttebær og agurk serveres på siden.
I glassene? Lyst øl!
Smaklig måltid!