Ola Giæver og sjefsflyger i FlyViking, Stig Thun, etter å ha landet i Hammerfest. Foto: Lars Adrian Johnsen

Ola Giæver og sjefsflyger i FlyViking, Stig Thun, etter å ha landet i Hammerfest. Foto: Lars Adrian Johnsen

FlyViking har landet i Hammerfest

Ola Giævers første flytur med FlyViking lettet i morges fra Tromsø lufthavn, på vei mot Hammerfest.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Flyet skulle etter planen ta av 05:50, men grunnet kraftig vind i Hammerfest lettet ikke flyet før nærmere en time etter planlagt avgang.

Det var Giæver selv som er pilot på den første flygingen. Han var ikke nervøs forut for den vindfulle landingen i Hammerfest.

– Første gang jeg landet i Hammerfest var i 1983. Jeg har altså flydd ruta i 34 år. Jeg kjenner landinga godt, for å si det sånn, sier han.

LES OGSÅ: Tromsø lufthavn får to nye direkteruter

Krevende værforhold

Værforholdene bedret seg utover morningen.

– Nå har vinden begynt å få ei retning, så nå har vi noe å forholde oss til. Før var den veldig variabel, noe som gjør det svært vanskelig å lande, sier han.

Like før klokka 08.00 landet flyet i Hammerfest.

FlyViking har møtt på utfordringer under oppstarten av selskapet, og hadde krevede værforhold på første flyging.

– Humpete oppstart og humpete første landing?

– Sånn blir vi sterkere av. Vi liker utfordringer, og vi liker det godt litt humpete, sier Giæver etter å ha landet i Hammerfest.

Feiret med kake

Ordfører i Hammerfest Alf Jakobsen var med på den første flygingen, og forteller at han har vært med på verre landinger.

– Vi ønsker FlyViking velkommen til byen. Landsdelen trenger konkurranse. I dag er det slik at petroleumsnæringa tar de rimeligste flybillettene, mens vanlige folk må kjøpe dyre billetter. Det kan ikke være sånn at det skal være dyrere å reise Hammerfest–Tromsø enn til Gran Canaria. Jeg håper dette blir et fruktbart eventyr, sier Jakobsen.

Passasjerer og crew ble møtt med seremoni da de landet i Hammerfest med kaker og musikk.

FlyViking tilbyr fremover flyginger fra Tromsø‚ Hammerfest, Bodø og Svolvær.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: