Han har ikke snakket med politifolkene som var på jobb sist fredag kveld, men har lest vaktjournalen hvor hendelsen er omtalt.

Tok feil dør

Bakgrunnen for politiets aksjon var ei melding de fikk inn som var så dramatisk at det kunne stå om liv.

– Vi fikk en melding om helsetilstanden til en person som var så pass alvorlig at vi måtte varsle AMK og rykke ut. Da vi kom fram tok vi dessverre feil dør, selv om vi hadde grunn til å tro at det var riktig. Det var uklart hvilken dør det var snakk om, derfor tok vi beklageligvis feil, sier Moen.

Kunne være døende

Da politiet omsider tok seg inn i riktig leilighet, viste det seg at situasjonen ikke var så dramatisk som først antatt.

– Ut ifra alvorlighetsgraden i meldingen skjønner jeg at de valgte å aksjonere. Personen kunne være døende og det var snakk om en nødssituasjon. Det ble feil dør denne gangen, og det viste seg at det ikke var en så alvorlig hendelse som meldingen skulle tilsi og det var ikke behov for øyeblikkelig hjelp, sier politioverbetjent Hans Martin Moen.

Erstatningskrav

Han sier det ikke er ofte det skjer at de bryter opp feil dør til ei leilighet når de er ute på oppdrag. Nå oppfordrer Moen huseieren til å sende inn krav om erstatning for den ødelagte døren.

– Huseier må fremme erstatningskrav og sende dokumentasjon til politiet, så vil det bli vurdert på vanlig måte. Er det grunnlag for erstatning, dekker vi det.