Fylkesvei 91 mellom Breivikeidet og Hov (Breivikeidet bru) har siden onsdag morgen vært stengt på grunn av faren for skred. Torsdag ettermiddag startet politiet, med bistand fra 339-skvadronen på Bardufoss, arbeidet med å evakuere beboerne i området.

Ifølge kommunerepresentant Arnulf Elvevoll er det totalt syv personer som skal evakueres fra totalt fem boliger noen få kilometer før Breivikeidet.

- Et helikopter er landet. Vi skal nå skippe dem til hotellet. Der vil de være inntil en annen beslutning er tatt, sier Elvevoll, som forteller at Norges geotekniske institutt skal ta en ny vurdering i morgen tidlig.

iTromsø snakket med beboer på Breivikeidet, pensjonist Singvald Hansen, før evakueringen ble igangsatt. Han opplyste da at veien hadde vært stengt hele onsdagen og torsdagen.

- De som bor mellom Hov og fergeleiet er sperret helt inne og har vært det siden i går, sa Hansen.

Mye snø

Han tror ikke veien vil åpne på en god stund – og tidligst i morgen, fredag.

- Hvis du ser på all snøen som har falt de siste timene i dag og i går, vil veien mest sannsynlig være stengt til i morgen, sa Hansen til iTromsø torsdag formiddag.

Ifølge Veitrafikksentralen har den aktuelle strekningen vært stengt siden i går morges på grunn av den overhengende rasfaren. Klokken 10.00 torsdag gjorde de en ny vurdering og kom da frem til at veien fortsatt skal stå stengt inntil videre.

Valgte å dra

Når den eventuelt vil åpne igjen er foreløpig uklart, men sentralen bekrefter at det blir tidligst i løpet av fredagen.

Sist veien til og fra Breivikeidet stengte, i slutten av januar i år, valgte flere beboere å dra fra bygda før veien ble stengt – nettopp for ikke å bli sperret inne.