Mandag holdt universitetsstyret et ekstraordinært styremøte. Der skulle de avgjøre om de ønsket å videre utrede en «smal modell» med færre fakulteter enn dagens åtte, eller en «bred modell» med seks til åtte fakulteter. Universitetsstyret vedtok enstemmig at alternativet om færre fakulteter ved UiT skal ligge til grunn for den videre utredningen.

– Flere eksempler

– Det vil bli færre enn åtte fakulteter ved universitetet, sier Anne Husebekk, rektor ved UiT.

Først i juni vil det bli avgjort hvor mange fakulteter det skal være ved UiT.

– Om det blir syv, seks eller tre fakulteter vet vi ikke ennå. Det er flere eksempler på universiteter med få fakulteter og universiteter med mange. Det er ingen oppskrift på dette. Hadde vi hatt dette ville det ikke ha vært et så oppsiktsvekkende og kontroversielt tema, sier Husebekk.

Skal utarbeide modell

Nå skal en arbeidsgruppe bestående av eksterne med ledererfaring og dekaner ved universitetet utarbeide en videre modell for universitetet med færre fakulteter.

–De skal foreslå hvordan fakultetsstrukturen skal være i fremtiden. Det blir utfordrende for gruppen å komme fram til et forslag som et flertall av dekanene kan stille seg bak, sier Husebekk.

Utfordrende: Rektor ved UiT, Anne Husebekk, sier arbeidsgruppen vil få en utfordrende oppgave fram mot den endelige avgjørelsen tar i juni. Foto: Martin Lægland. Foto: Martin Lægland