For ett år siden åpnet Maskineriet i Storgata. Lørdag feiret de bursdag med afterski-tema. Men først måtte de måke fram bakgården.

– For to uker siden trodde vi at vi måtte få fraktet snø hit, men nå har vi måket i tre dager. Det har vært godt med påfyll hver dag, men nå er det meldt oppholdsvær og vi kunne ikke vært mer heldig, sier daglig leder ved utestedet, Audun Bakkevoll.

Utekonsert

Arrangementet startet allerede klokken 14, hvor det ble grilling, DJ og etter hvert utekonsert med The Modern Times.

– De kjørte tre-fire låter foran deres egen konsert på Driv. Hele dagen gikk kjempebra og det var veldig morsomt. Vi fikk til akkurat den stemningen vi ønsket, sier Bakkevoll, som nå åpner for flere arrangementer ute om vinteren.

Foto: Audun Bakkevoll

– Hvis vær og forhold ligger til rette for det skal vi absolutt få til noe for eksempel til påske. Vi hadde rundt 100 personer samtidig her en stund, sier den daglige lederen.

Maskineriet er blitt en av byens mest populære utesteder etter at det åpnet i Arthurs gamle lokaler. Spesielt for en gruppe mennesker.

– Det viser seg at vi har blitt den store studentplassen, særlig i helgene. Er man ikke på plass før halv tolv må man fort stå i kø i tre kvarter. Det er veldig gøy for oss at det har gått såpass bra her, sier Bakkevoll.

Åpent arrangement

Egentlig hadde utestedet tenkt å feire med partnere og ansatte, men bakgården tar 120 personer, og etter hvert ble det ikke snakk om å ha noen lukket markering.

– Vi har en del stamgjester her som har vært med oss gjennom hele året.

Bakkevoll forteller at alle partnere har vært veldig positive og gavmilde i forbindelse med feiringen på lørdag.