Rutebuss 37 har kjørt i grøfta ved Røstbakken og sperrer nå veien.

- Den begynte å skli og så svingte den rett inn i en snøhaug. Det skjedde veldig fort. Nå står den på tvers og sperrer veien, sier Vilde Bye Martinsen (13) som satt på bussen sammen med venninnen Malin Sørensen (14).

- Ubehagelig

Situasjonen skal ha oppstått rundt klokka 10.00.

-  Det var rundt 20 stykker på bussen, men alle var veldig rolige. Det var ikke veldig dramatisk, men ganske ubehagelig da den begynte å skli, sier Martinsen og legger til at bussen ikke hadde kjettinger på.

- Jeg så det stod en lastebil lengre ned i bakken på tvers, så om bussen ikke hadde kjørt i grøfta så hadde vi sklidd rett i den, sier Sørensen.

Politiet har per klokka 10.27 ingen planer om å rykke ut til hendelsen.

Bevisst utforkjøring

Klokka 11.40 bedrives det enda berging av buss på stedet. iTromsøs journalist på stedet melder om speilglatte forhold. Foto: Rudi Nikolaisen

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, sier bergingsbil er på vei til stedet for å få løs bussen. Han sier også at det var en bevisst utforkjøring.

- Det som skjedde var at en lastebil sperret bakken til lengre ned så da valgte bussjåføren å kjøre ut for å avverge at noe verre skjedde. Han hadde sånn sett ikke noen problemer med selve bussen, sier Nilssen.

Ikke kjettingføre

Nilssen sier også at kun et fåtall av bussene i dag kjører med kjetting.

- Jeg har sett noen som kjører med kjetting i dag, men det er godt vinterføre og ikke behov for det. De som kjører med kjetting burde ta de av, sier Nilssen.