Tingretten Tromsø
            (Foto: Marius Hansen)

Tingretten TromsøFoto: Marius Hansen

Satte inn over 200.000 kroner på fire forskjellige kontoer – hevdet han ikke visste det var narkopenger

Retten festet ikke lit til mannens forklaring. Nå er han dømt til seks måneders fengsel.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I en periode fra 15. april til 2. oktober 2015 satte tromsømannen inn kontantinnskudd, på vegne av en annen person, til totalt fire personer.

Tiltalte forklarte i retten at han hadde blitt oppsøkt av en mann, som han ikke ønsket å si navnet på. Han ble spurt om å gjøre tjeneste for denne personen mot betaling.

LES OGSÅ: Ble tatt med hasj på kjøpesenter - må punge ut 3.500 kroner

Tjenesten gikk ut på å sette inn kontanter i en innskuddsautomat. For hver gang den tiltalte satte inn penger, skal han ha fått mellom 500 og 1.000 kroner. Han skal også ha satt inn penger uten å ha fått betaling.

LES OGSÅ: Dømt for å ha solgt samme kano 12 ganger

Til sammen satte han inn totalt 224.500 kroner til på de fire kontoene. Tiltalte forklarte i retten at han takket ja til oppdraget for å slippe å tigge på gata. Ifølge han selv, var det ingen som opplyste om hvor pengene stammet fra.

Retten syns forklaringen fremsto som ulogisk og festet ikke lit til at han ikke visste at pengene stammet fra narkotikavirksomhet.

LES OGSÅ: Oppbevarte narkotika og oppga feil navn

Mannen dømmes for grovt heleri. I tillegg kjøp av 20 gram amfetamin. Han idømmes en straff på seks måneders fengsel.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: