Ønsker OL som nasjonalt prosjekt

Ordfører, Kristin Røymo, ønsker et eventuelt OL i Norge som et nasjonalt prosjekt, og ikke bare i én by eller landsdel.

OL: Ordfører, Kristin Røymo, ønsker OL som et nasjonalt prosjekt. Foto: Rikke Lange  Foto: RIKKE LANGE

nyheter

iTromsø skrev tidligere om at Roger Ingebrigtsen (Ap) ønsket å få med seg Nord-Norge i en eventuell norsk OL-søknad.

Den uttalelsen stiller Røymo seg bak.

– Kostnadene ved arrangementet, kombinert med problemet med etterbruk av mange og store arenaer er de sentrale grunnene til at Norge har sagt nei tidligere. Samtidig mangler vi idrettsanlegg i hele landet. På tross av lovnader om prioritering av anlegg, så går det for sakte. Det gjør at et fremtidig OL må brukes strategisk, for å forsyne Norge med anlegg. Tar vi et sånt grep, så gir vi OL tilbake til folket på alle måter. Bærekraft i alle ledd, og i tillegg krav om fjerning av pampeveldet i OL systemet.

OL som nasjonalt prosjekt

En intern kamp mellom norske byer om å få OL, ser Røymo på som trasig for idretts- og frivillignasjonen Norge.

– En av grunnene til at slike søknader dukker opp med jevne mellomrom er at det er så enormt mye å hente for en region som får et OL. Verdifull infrastruktur, både transportmessig og i anlegg, betalt av hele landet. Stortinget må bestemme seg for at et OL i Norge skal være et reelt nasjonalt prosjekt. Det betyr at ingen OL kan arrangeres uten Nord-Norge.

Vil ha VM i Narvik

Samtidig støtter Røymo et eventuelt alpin-VM i Narvik i 2025.

– Støtte til VM i Narvik 2025 er viktig, men i tillegg vil Narvik være en spektakulær arrangør av fremtidige OL øvelser.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter