Trafikkaos etter at gårdeier sperret skolevei med snø

Borgtunveien var i morges sperret av store menger snø, etter at en gårdeier hadde måket all snøen sin ut i det ene kjørefeltet.

SPERRET VEI: Da iTromsø kom til stedet hadde politiet akkurat forlatt stedet. Bilene hadde problemer med å passere på den smale veien. Foto: Christer Pedersen

nyheter

Tron Even Augustinussen er driftsleder hos bydrift i kommunen, og er frustrert over situasjonen.

– Jeg fikk melding om at det ene kjørefeltet i Borgtunveien var helt sperret rundt halv åtte i morges. Det skjer ofte at folk måker snø ut i veien, men ikke at de sperrer veien som dette. Det er en farlig situasjon, med ganske glatte veier etter at det nylig har snødd. Særlig med tanke på at dette er en skolevei hvor småunger i 6–7 årsalderen går. Det kan bli farlig og det er uansvarlig å sperre veien slik. Vi ser alvorlig på situasjonen, sier han

Kommunen kontaktet politiet som prøvde å få tak i gårdeieren.

– Politiet var på stedet og prøvde å komme i kontakt med gårdeier for å få personen til å rydde snøen selv. De klarte ikke å komme i kontakt med vedkommende, så kommunen og bydrift kom og fikk ryddet snøen rundt en time etter vi ble oppmerksom på situasjonen.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Roy Nagel, forteller at politiet har vært på stedet.

– Dette er en kommunal vei, så det er opp til kommunen om de vil ta saken videre, sier Nagel.