Trenger 1 million kroner for å få malt domkirka - ber folket om hjelp

En av byens mest fotograferte bygninger trenger tre nye strøk med maling. Kirkeverge Nils Opsahl håper byens befolkning vil gi en kollekt for å få domkirka malt.

LYSES OPP: Kirkeparken skal få skikkelig belysning. Da passer det bra å få malt noen nye strøk, mener kirkeverge Nils Opsahl. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen

nyheter

Kirkeparken skal oppgraderes betydelig i forbindelse med at Sparebanken Nord-Norge bygger om og ut lokalene sine i Bankgata. Blant annet skal parken lyssettes skikkelig.

– Det er ti år siden kirka ble malt sist, men linoleumsmaling trenger nye strøk mye oftere enn vanlig, moderne maling, sier kirkeverge Nils Opsahl.

LES OGSÅ: Tunge løft for Tromsø domkirkas nye orgel (for abonnenter)

Omfattende arbeid

Jotun har vært på befaring for å anslå omfanget av arbeidet. Stillaser må settes rundt hele kirka, bygningen må vaskes ned og det må påføres tre strøk med ny linoleumsmaling.

– Prislappen er på 1,6 millioner kroner. Menigheten har 600.000 kroner som kan brukes til maling. Vi mangler altså en million kroner, sier Opsahl, som oppfordrer folk og bedrifter om å gi penger til formålet.

– Det som vi hadde vært usedvanlig takknemlig for, var om befolkningen så nytten av at det mest fotograferte bygget i Tromsø sentrum fikk ny maling, og at de dermed ga en skjerv til prosjektet, sier Opsahl.

LES OGSÅ: Opp til biskopen å avgjøre orgelstriden i domkirka

Kan bli malt i år

Kirkevergen understreker at kirka er en viktig kulturell bygning midt i sentrum, uansett hvilken tro eller religion en har.

– Jeg håper folk synes kirka fortjener et nytt lag maling. Vi har saken inne hos Tromsø kommune for å få støtte, men som kjent har ikke kommunen så god økonomi den heller. Jeg oppfordrer dermed folk til å gi en kollekt, sier Opsahl.

NB! Deler av Elverhøy kirke skal også males etter restaurering i fjor. Prisen vil trolig bli rundt 300.000 kroner.

LES OGSÅ: Her skal det brukes én million på ny belysning (For abonnenter)