Kirkeparken skal oppgraderes betydelig i forbindelse med at Sparebanken Nord-Norge bygger om og ut lokalene sine i Bankgata. Blant annet skal parken lyssettes skikkelig.

– Det er ti år siden kirka ble malt sist, men linoleumsmaling trenger nye strøk mye oftere enn vanlig, moderne maling, sier kirkeverge Nils Opsahl.

Omfattende arbeid

Jotun har vært på befaring for å anslå omfanget av arbeidet. Stillaser må settes rundt hele kirka, bygningen må vaskes ned og det må påføres tre strøk med ny linoleumsmaling.

– Prislappen er på 1,6 millioner kroner. Menigheten har 600.000 kroner som kan brukes til maling. Vi mangler altså en million kroner, sier Opsahl, som oppfordrer folk og bedrifter om å gi penger til formålet.

– Det som vi hadde vært usedvanlig takknemlig for, var om befolkningen så nytten av at det mest fotograferte bygget i Tromsø sentrum fikk ny maling, og at de dermed ga en skjerv til prosjektet, sier Opsahl.

Kan bli malt i år

Kirkevergen understreker at kirka er en viktig kulturell bygning midt i sentrum, uansett hvilken tro eller religion en har.

– Jeg håper folk synes kirka fortjener et nytt lag maling. Vi har saken inne hos Tromsø kommune for å få støtte, men som kjent har ikke kommunen så god økonomi den heller. Jeg oppfordrer dermed folk til å gi en kollekt, sier Opsahl.

NB! Deler av Elverhøy kirke skal også males etter restaurering i fjor. Prisen vil trolig bli rundt 300.000 kroner.