Det var mange snøscootere å se på E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø i kveld. Håkon Haug Enga er blant scooterkjørerne som har sett seg lei på dagens regelverk. Han satte i gang en demonstrasjon for endring av regelverket og er overveldet over at så mange deltok og møtte opp utenfor Pyramiden i Tromsdalen hvor de samlet troppene til en appell.

– Det er utrolig kult at så mange stilte opp og er engasjert, mener Enga.

Samarbeid

Han sier at det de i hovedsak ønsker med demonstrasjonen er å skape debatt rundt lovlige scooterløyper.

– Det er ingen steder for oss å kjøre snøscooter lovlig, så nå håper vi å få politikerne involvert så de kan få gjennom en løsning på lovlige løyper, forklarer Enga.

I tillegg ønsker han et samarbeid mellom reindriftseiere, skigåere, grunneiere og alle andre som bruker marka.

For strenge regler

Sandra Borch (Sp) var en av politikerne som deltok på arrangementet. Hun mener hovedproblemet er at regelverket er, og tolkes, for strengt.

– Det er opp til hver kommune å tilrettelegge for scooterløyper, men lovverket tolkes på aller strengeste måte. Da får ikke kommunene gjennomslag for scooterløyper av Fylkesmannen, sier Borch.

Vil kartlegge

Jarle Heitmann (Ap) sier at de ikke er imot scooterløyper, men at de er skeptiske til den kartleggingen som må til.

– Vi må ta hensyn til rasfare, bebyggelse, reindrift og reiseliv når vi skal kartlegge et løypenettverk i Tromsø. Men dere har vist engasjement og fremmet et forslag, og det skal vi så klart ta opp, sier han under kveldens demonstrasjon.

Vil ta med oldemor på fjellet

Engas 99 år gamle oldemor var også med på arrangementet. Hun skulle gjerne vært med oldebarna på hyttetur.

– Det viktigste i denne saken er at det blir tryggere for scooterførerne. Nå er de fritt vilt, sier Bodil Enga.

– Også vil hun være med meg på scootertur, sier Håkon Enga med et smil.

ENGASJERT: Håkon Haug Enga er mannen bak demonstrasjonen, og er overveldet over at så mange deltok.
DEMONSTRASJON: Det var mange snøscootere å se på E8 mellom Norkjosbotn og Tromsø i kveld for å demonstrere mot mangelen på lovlige scooterløyper. Alle foto: Miriam Leiros
FOR STRENGT REGELVERK: Sandra Borch (Sp) mener dagens regelverk er for strengt, og må liberaliseres for å tilrettelegge for scooterløyper i Tromsø.