Scooterkjørerne tar over E8 i protest

Det blir mange snøscootere på veien, mellom Nordkjosbotn og Tromsø i dag.

Håkon Haug Enga (23) er en av initiativtakerne til dagens protest.  Foto: Privat

Dette informasjonsskrivet ligger ute på protestens facebook-arrangement. 

nyheter

Klokken 18.00 i kveld arrangeres en storstilt protest, i regi av Norsk snøscooterforening. Protesten skal gjennomføres gjennom kolonnekjøring langs E8 fra Nordkjosbotn til Tromsø, der deltakernes biler vil ha snøscootere på tilhengerne.

Facebook-arrangementet har over åtti påmeldte, ifølge initiativtaker Håkon Haug Enga (23).

Les også: Her snurrer politiets rotorblader noen meter unna hodet til Håkon (23)

Dialog med politiet

– Hvordan skal protestturen gjennomføres, rent praktisk?

– Vi starter ved trafikkstasjonen i Nordkjosbotn, og kjører i kolonne til rundkjøringen i Hansjordnesbukta i Tromsø, før vi kjører tilbake til Pyramiden i Tromsdalen, sier Enga, og påpeker at arrangørene av protesten har vært idialog med politiet, og har fått godkjenning fra dem.

Ønsker endringer i motorferdsloven

I informasjonsskrivet på Norsk snøscooterforbund sin facebook-side, oppfordres politi, politikere, reindriftsnæring og grunneiere til å møte opp ved Pyramiden, for å dele sine meninger om saken.

– Vi skal rigge opp et lite høyttaleranlegg, og regner med å være fremme ved Pyramiden cirka kvart over syv, opplyser Enga.

– Hvorfor arrangerer dere denne protesten?

– For å vise at vi snøscooterkjørere står samlet om at vi ønsker endringer i dagens motorferdslov. Vi har invitert Tromsø-politikere, som vi håper vil si noen ord om hva dem mener om dagens lovgivning rundt snøscooterkjøring. Jeg vet at Sandra Borch skal stille opp.

Les også: Prøver på ny søknad for snøscooterløype på Breivikeidet

Vil ha politikernes oppmerksomhet

– Hva håper dere å oppnå med protesten?

– Vi vil at politikerne skal få opp øynene for at vi er mange som ønsker flere scooterløyper, og flere frikjøringsområder i Tromsø. Dagens løypenett er for lite, mener Enga.

– Du ble selv stoppet av politi i helikopter, for ulovlig scooterkjøring, i forrige uke. Var det denne hendelsen som tente gnisten til dagens protest?

– Ja, denne protesten kommer i kjølvannet av den hendelsen. Jeg har sett meg lei på at det ikke er tilrettelagt for oss som kjører scooter. Episoden med helikopteret, der jeg ble tatt, gjør at jeg ønsker å jobbe for denne saken, avslutter snøscooterentusiasten.