FORSVARER: Sverre Sjøvold
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FORSVARER: Sverre SjøvoldFoto: Ronald Johansen / iTromsø

Mann (19) benekter å stå bak gjengvoldtekt

Det var i løpet av sommeren i fjor at den fornærmede unge kvinnen inviterte tre venner på fest. Nå sitter en av dem i Nord-Troms tingrett tiltalt for grov voldtekt.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I dag startet rettssaken der en 19 år gammel mann er tiltalt å ha deltatt i en grov voldtekt. Ifølge tiltalen skal han og to andre ha gjennomført samleie med en kvinne, til tross for at hun var bevisstløs på grunn av sterk beruselse.

De to andre, som ifølge tiltalen også skal ha deltatt i voldtekten, er etterlyst i Europa og fortsatt på frifot. Den tiltalte og de to kameratene har alle statsborgerskap i Kenya.

Retten skal blant annet ta stilling til om voldtekten er begått av flere personer, da er det å anse som en grov voldtekt.

I sitt innledningsforedrag forklarte aktor Tor Børge Nordmo hvordan det ble funnet DNA fra sædceller fra tre personer under etterforskningen, blant dem den tiltalte 19-åringen.

– Den siktede gikk på folkehøyskole lenger sør i landet, og ble etter DNA-analysen pågrepet, opplyste aktor.

Tiltalte har vært i varetekt siden.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: