Illustrasjonsbilde fra UiT
            (Foto: Petter Strøm)

Illustrasjonsbilde fra UiTFoto: Petter Strøm

Aldri før har så mange søkt seg til UiT

UiT opplever nok en gang økende interesse blant søkere.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

7.714 har et studium ved UiT som førstevalg på vårens opptak. Det er en økning på 6,61 prosent. På landsbasis har antall søkere til høyere utdanning økt med 2,7 prosent.

– Årets gode søkertall bekrefter at studiesøkere i Norge er opptatt av faglig kvalitet og

karrieremuligheter når de velger utdanning. Vi har aldri hatt så mange søkere, og vi gleder oss over at veksten kommer flere av studiestedene til gode, sier prorektor Wenche Jakobsen i en pressemelding.

Det er helseutdanningene ved UiT som er de mest populære, tett etterfulgt av lærerutdanningene og fiskerifagene.

Det er de unge søkerne som har UiT på sitt førstevalg. Aldersgruppen 19–23 år utgjør 4.520 av de over 7.000 søkerne. Det er fortsatt folk fra regionen som utgjør flesteparten av førstevalgssøkerne. Utenfor landsdelen finner vi 358 fra Oslo, 301 fra Akershus og 286 fra Sør-Trøndelag.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: