I RETTEN: Aktor Tor Børge Nordmo og bistandsadvokat Annichen Rye-Holmboe.
            (Foto: Ronald Johansen)

I RETTEN: Aktor Tor Børge Nordmo og bistandsadvokat Annichen Rye-Holmboe.Foto: Ronald Johansen

Ber om fem års fengsel

Gruppevoldtektsaken

Aktoratet ber om fem år og tre måneder fengsel mot den tiltalte (19) i gruppevoldtektsaken.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Ifølge tiltalen skal 19-åringen, som er statsborger i Kenya, og to andre gjennomført samleie med en tromsøkvinne i 20-årene, til tross for at hun var bevisstløs på grunn av sterk beruselse.

– Vi mener det foreligger en grov voldtekt begått i fellesskap. Det foreligger også en del skjerpende omstendigheter. Blant annet at det var venner som utnyttet henne, at det var usikkerhet rundt smitterisiko, og at dette skjedde i eget hjem – hvor man skal føle seg trygg, sier aktor og statsadvokat Tor Børge Nordmo til iTromsø.

LES OGSÅ: Fornærmede i gruppevoldtektsaken: – De var vennene mine

Forsvaret ba om frifinnelse.

Mannen har selv benektet straffskyld. Han mener det ikke har vært noe seksuell kontakt mellom ham og fornærmede, dette til tross for at hans sæd var funnet på en tampong kvinnen brukte samme dag som overgrepet skal ha funnet sted.

LES OGSÅ: Fornærmede måtte selv varsle politiet om at tiltalte var i landet

De to andre som skal ha deltatt i overgrepet er etterlyst internasjonalt via Interpol.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: