Øyvind Hilmarsen om Polarshow-konflikten

– Et svik mot revymiljøet i byen

Høyre-politikeren og den tidligere byrådslederen raser mot ledelsen ved Sommerlyst ungdomsskole.

MISFORNØYD: Øyvind Hilmarsen (H) ber om at ledelsen ved Sommerlyst ungdomsskole rydder opp.Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Årsaken er den betente konflikten mellom skoleledelsen og elevene ved Polarshow-revyen på grunn av at elevene ikke får bruke den nye gymsalen til revyen, men må benytte seg av skolens auditorium.

– Da vi satt i byråd brukte vi ekstra penger på å tilrettelegge gymsalen for revy. Da kan man ikke sperre dem ute og forvise hele revyen til ei trapp. Dette handler om prinsipper. Måten skoleledelsen behandler revyen er et svik mot Polarshow og revymiljøet i byen, sier Øyvind Hilmarsen.

Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Ødelegger revyen

I tillegg til at elevene ikke fikk ha revyen i gymsalen hvor den tradisjonelt har vært, ble også kommunen leid inn til å ta seg av den tekniske biten av revyen. Før har det blitt håndtert av Polarshow selv.

– Jeg frykter skoleledelsen er i ferd med å ødelegge Polarshow. Jeg leste leserinnlegget til hovedinstruktørene på revyen, Espen Helnes og Sindre Berg som beskriver hvordan skoleledelsen har leid i inn Audiator, som har stått for rigging av revyen. De har i praksis har tatt fra elevene halvparten av jobben med revyen.

Hilmarsen har selv vært svært aktiv i Tromsøs revymiljø, som både aktør og instruktør. Han har vært innom Bragerevyen, Studentrevyen, Revymafiaen og Esterprisen. Han forteller det stikker i et revyhjerte å se hvordan Polarshow blir behandlet.

– Jeg håper skoleledelsen tar til fornuft, og at dette gjøres riktig neste år. Hvis ikke vil vi ta det opp til politisk behandling.

Hilmarsen vil ta opp saken i morgendagens kommunestyre i spørrerunden og utfordre ordfører Kristin Røymo på hvordan hun håndterer saken.

Lytter til kritikken

Rektor ved Sommerlyst Maria Holst, forteller hun lytter til kritikken.

– Vi skal ha evaluering med revystyret, Audiator, foreldre og alle som har vært involvert med Polarshow i morgen. Da får vi høre hva som fungerte og hva som ikke fungerte. Nå skal vi lytte til hva som blir sagt under evalueringsmøtet, så kan jeg komme med et grundigere svar etter det.