Tromsø Kunstforening gjorde i år en økonomisk snuoperasjon fra et underskudd på over 300.000 kroner i 2015 til en positiv egenkapital på omtrent 180.000 kroner i 2016.

Intendant Leif Magne Tangen mener det skyldes at foreningen igjen har en engasjert medlemsmasse.

– Vi er jo en forening, så vi eies av medlemmene våre. Er det for få medlemmer blir det for tynt grunnlag for oss å gjøre jobben vår, sier han.

Han poengterer at positive tall for 2016 ikke gir noen garanti på hvordan dette året vil utartes.

Budsjett

Budsjettmessige spørsmål var derfor naturlig nok i fokus på foreningens årsmøte på torsdag.

– Budsjettet fremover ble snakket en del om, og styret er spesielt opptatt av inntjening. Vi sparer i alle kroker og bauger, så utgiftene er under kontroll, men inntektene burde bli bedre, forteller Tangen.

Det ble også snakket om tilstanden til kunstforeningens bygg i Muségata 2 og 4i.

– Disse er fantastiske bygg, men trenger en oppgradering, forteller Tangen, som mener husene også er viktig å ivareta for Tromsø som by.

Tromsø Kunstforening har snart 100-årsjubileum, og intendanten forteller han er glad for at foreningen har sin første langsiktige plan på lenge.

– Styret lanserte en strategiplan som strekker seg fra 2018 og fram til jubileet i 2024. I tillegg blir det en grundig gjennomgang av foreningens vedtekter, sier han.

Endringer i styret

Kunstforeningen hadde også valg av styreleder, og Odd Arne Thunberg ble enstemmig gjenvalgt.

– Valget foregikk helt uproblematisk. I tillegg ble Therese Lein valgt som nytt styremedlem og musikeren Erik Nilsson nytt varamedlem, sier Tangen.

Årsmøtet ble ledet ordstyrer Jarle Heitmann, og intendanten oppsummerer det hele kort som svært positivt:

– Livlig og fremtidsrettet.