Avtalen går ut på å tilby ansatte mulighet til å jobbe flere og lengre helgevakter, for økonomisk kompensasjon og høyere stillingsprosent. De ansatte vil kunne velge mellom enten å jobbe flere helger, eller lengre helgevakter.

– Vi er veldig spent på hvordan dette blir mottatt av de ansatte. Vi håper flere benytter seg av muligheten, og så er vi spent på hvilken modell for mer arbeid de ønsker seg, sier Margrethe Kristiansen som er seksjonsleder for sykehjem.

Les også: Overskridelser på 100 millioner kroner bare på to måneder

Positiv

SV-nestleder Kirsti Bergstø er i Tromsø for å høre om prosjektet.

– Dette høres spennende ut. Så blir det interessant å se om de ansatte benytter seg av tilbudet. Mange blir vant til å jobbe i mindre stillinger, og det er klart at det er behagelig å ikke jobbe helg. Likevel er det nødvendig å få kvinner i helsesektoren i høyere stillinger.

Det er SVs lokalpolitiker Gunhild Johansen enig i.

– Allerede fra folk er ferdig utdannet må de bli vant til å gå inn i heltidsstillinger. Da bidrar man til å skape en heltidskultur.

Heltidsprosjektet som nå innføres skal evalueres om et år. Inntil da skal ikke kommunen lyse ut noen stillinger under 50 prosent. I dag er enkelte stillinger nede i knappe 11,5 prosent.

Les også: Refser forslag om å avvikle fritt brukervalg: – Nok en gang kommer avskyen for private aktører fram

Likestilling

Bergstø forteller at heltidsjobb handler om likestilling.

– Man skjønner ikke hvor lite likestilt vi er i Norge før man får barn. Kvinner som har lavere stillingsprosent ender om med å måtte gjøre mer jobb hjemme. De mønstrene fortsetter også hvis kvinnene senere i livet går inn i heltidsjobber. Når man vet at svært mange også skilles, for mer romantisk er ikke statistikken, så er det kvinner som kommer dårligst ut. Derfor er heltidsjobb viktig for likestilling, sier hun.

Mer tid

Avtalen vil også gagne brukerne.

– Med ansatte i større stillinger får vi færre ulike personer med brukerne, noe som har vært etterspurt lenge. De siste årene har det også vært et større press i helgene, og med denne avtalen kan vi få flere erfarne ansatte på jobb i helgene noe som gjør det mindre krevende for alle som er på jobb, sier

Margrethe Kristiansen sier at det nå jobbes med å presentere avtalen for de ansatte.

Les også: «Derfor velger jeg privat omsorg»