Det er 5. mai og snødybden torsdag ble målt til 49 centimeter. Hvor mye den krymper i helga spørs, for det er ikke akkurat sommerlige værutsikter som venter oss.

– Det kommer inn enkelte byger hele helga. Ikke mange og ikke mye, men det er flere på vei inn. Lørdag blir kjølig med temperaturer ned på minussiden, og om vi er ledig klarer vi å komme oss opp i plussgrader på dagtid søndag, men med minusgrader på natten, sier statsmeteorolog Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Ikke vits å skifte dekk

I Tromsø får vi nordlig vind opp i en lavere bris i helga, men om du hadde planlagt å legge om dekkene i helga ber Skoglund deg om å tenke deg godt om.

– Jeg blir ikke å skifte fra vinterdekk. Man må bruke hodet sitt og tenke selv. Om du bare skal kjøre langs hovedveien ved sjøen så går det nok greit med sommerdekk, men om du skal på toppen av øya vil du nok møte is på søndagen. Om du skal inn mot innlandet, er det nesten garantert, sier Skoglund.

– Ikke spesielt lovende

Starten av neste uke ser heller ikke noe bedre ut.

– Det er ser ikke spesielt lovende ut mot uka heller, nei. Til og med onsdagen har vi ganske sikre prognoser, og de viser lave temperaturer og ikke noe i nærheten av sommerlig vær. Etter onsdagen er det veldig usikkert, men det kan være vi er heldige og får litt bedre vær inn mot neste helg, men det er vanskelig å si noe konkret om nå, sier Skoglund og legger til:

– Vi går mot sommer, og snøen blir ikke liggende. Den forsvinner til slutt uansett.