Tirsdag startet den tiltalte 36-åringen sin forklaring om hva som ledet til drapet på Linn Olsen Uteng (32).

Dommer Harald Tore Roaldsen ba den tiltalte først beskrive forholdet til den avdøde.

- Vi hadde det hyggelig sammen, men vi hadde dårlige tider andre ganger. Det er vanlig for par. Mesteparten av tiden hadde vi det fint, meddelte tiltalte.

Han forklarte at de hadde et av-og-på-forhold siden 2011.

- Det var for det meste jeg som avsluttet forholdet. Jeg går ut fra at det var på grunn av misforståelser og ulike kulturer, sa han.

Den tiltalte skal i slutten av 2015 ha reist til Danmark, men returnerte til Tromsø i mai 2016. Han meddelte i vitneboksen at de to hadde kontakt på dette tidspunktet.

- Jeg hørte at hun hadde vært med en annen mann. Det ville hun ikke snakke om, og jeg satte ikke noe pris på at hun hadde vært med noen andre, sa han.

Les alt om Røstbakkendrapet her

- Truet med kniv

Den tiltalte ble tydelig berørt da han fortalte om gjensynet med Uteng i mai 2016. De skal ha klemt og kysset. Stemmen til tiltalte begynte å briste da han fortalte at han hadde et godt forhold til Utengs familie. De pårørende i rettssaken brøt ut i gråt.

Mannen forklarte at han og Uteng hadde jevnlig kontakt fram til drapsdagen, men hun skal ha vært usikker på forholdet og trengte tid. Ifølge den tiltalte skal han ha truffet Uteng kun dager før 28. juli.

På drapsdagen ble Uteng og 36-åringen enig om å møtes i leiligheten på Røstbakken. Leiligheten tilhørte en bekjent av begge to.

De to skal ha hatt en samtale om forhold dem imellom, som ledet til at Uteng krevde å få se telefonen til tiltalte. Han skal ha nektet å vise den.

- Jeg gikk ut på kjøkkenet, og gikk deretter mot TV-en. Hun kom mot meg med en kniv og sa at hun virkelig måtte se telefonen min. Det var ikke slik at jeg var redd for at hun skulle gjøre noe, men jeg følte at hun truet meg, fortalte tiltalte.

- Hun tok kniven mot meg og sa at hun mente det alvorlig. Jeg rygget til jeg traff veggen, så stikker hun meg med kniven. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, meddelte han.

- Husker ikke

På dommerens spørsmål svarer tiltalte ofte «jeg vet ikke» eller «husker ikke».

- Er det slik at du gikk inn i kniven og at hun ikke stakk deg? spurte Roaldsen.

- Jeg vet ikke, men jeg tror ikke hun hadde tenkt å skade meg, svarte han.

Hva som skjedde etter dette, har tiltalte vanskeligheter med å forklare.

- Jeg husker egentlig ikke hva som skjedde. Jeg husker hånden hennes, men jeg husker ikke hvor mange ganger jeg skjøv. Jeg vet ikke hvor jeg var, sa han.

- Ble hun stukket mens hun holdt kniven selv? spurte dommeren.

- Det går jeg ut fra, for jeg husker ikke. Hodet mitt var helt blankt, svarte han.

Når Roaldsen spør om hvordan Uteng ble påført såpass mange knivstikk, svarte tiltalte følgende:

- Jeg vet ikke. Jeg tror ikke jeg stakk henne så mange ganger, svarte han.