Salen er nesten full. Grått hår så langt øyet kan se, og i underkant av syv «yngre mennesker» er representert. Det er duket for årets Seniorrevy.

Sexy rød tråd

Det tas opp mange temaer i revyens totalt 26 stykker. TIL er med, Nobina og kjente og ikke så kjære politikere likeså. De får alle gjennomgå. Problemer for eldre er også sentrale, men fremstilles med en god dose humor. Det som likevel har fått størst plass på scenen er sex. Bare snakking om det da, heldigvis.

GAMLEHJEM: Randi Nilsen rapper om hvordan gamlehjemmet ikke gir de lov til noe gøy, altså ha sex eller drikke alkohol.

Under revyens første, ordentlige stykke klager Randi Nilsen på at det ikke er lov med «noe gøy på gamlehjemmet», altså sex og alkohol. Senere, i stykket «Speed-dating» ser hun en mann som er advokat. Hun har nemlig noen juridiske problemer hun trenger hjelp til å løse. Det viktigste er likevel at denne mannen er godt utstyrt. I stedet for å krysse av på om hun er mann eller dame ved punktet «sex», skriver hun like greit «ja». Bare for å være sikker.

Tar seg opp

Første akt er litt treig. «Kontroll», der Solveig Bendiksen illustrerer en særdeles kreativ måte å slippe unna fartsbot på, imponerer. Hun gir seg ut for å være storkriminell da politiet tar henne, men i forvirringen etter at hun beviser sin uskyld lar de henne gå. Imponerende er også stykket «Barnevakten». I hvert fall for dem som ønsker å se en eldre herremann iført bleie og smokk. Undertegnede ville i alle tilfeller svart nei, men stykket har flere morsomme poenger, og scorer derfor høyt.

VÅR SKJØNNE UNGDOMSTID: Rita Brox’ vokaler imponerer. Her synger hun og Asmund Tranung om tiden da de var unge.

Revyen tar seg opp i andre akt. Toppen nås når Gunnar Nerdrum og Oddvar Tegner møtes i stykket «Oversetteren». Nerdrum forkynner Guds ord, og Tegner oversetter som best han kan. Latterbrølene kom etter hver eneste oversettelse.

Engasjementet redder dem

Seniorene har gjort en særdeles god jobb. De aller fleste har ikke tidligere erfaring fra scenen, men engasjementet lyser. Samholdet mellom alle deltakende er tydelig. Selv om de harselerer heftig med hverandre, holder flere aktører hender under stykkene. Det er så søtt at det nesten rører undertegnede til tårer.

ORDFØRER: Bitten Barman-Jensen spiller ordfører i årets Seniorrevy. Her får hun kraftig gjennomgå av journalist Gunnar Nerdrum.

Engasjementet redder dem, for rent revyteknisk er det enkelte mangler. Det er litt lite ny samfunnskritikk, selv om dette også tar seg opp i andre akt. De kritiske stykkene mangler litt snert, noe aktørene tydelig viser at de har bøttevis av i flere andre stykker. Revyen er også, med sine 2,5 timer, litt i lengste laget. Varierte stykker, imponerende engasjement og mye selvironi gir Seniorrevyen terningkast fire.

Seniorene gjør en sjarmerende god jobb på scenen, og teppet går ned til stående applaus, selv av de med rullator.