Folk dumper søppel over alt. Særlig ved glass- og metallcontainerne rundt om i Tromsø. Nå må Remiks fjerne containeren som står i Ramfjord.

– De som har kroa der ute liker ikke at det samler seg store mengder søppel på området, forteller Frode Lorentsen, avdelingsleder ved husholdningsinnsamling på Remiks.

Han forteller at ramfjordingene ikke er verre enn folk i sentrum.

– Mange ser på det som en enkel løsning å dumpe alt av avfall utenfor containerne. Det er alt fra farlig avfall til vanlig restavfall. På Kvaløysletta fant vi en gang et dusjkabinett, men vi har satt opp overvåking der nå, sier Lorentsen.

Godt tilbud

Avdelingslederen er forundret over folk som ikke klarer å følge regelverket, med tanke på at Remiks har åpent 12 timer i døgnet fra mandag til onsdag.

– Jeg har sluttet helt å bli overrasket over hva folk kaster. Det er gratis å levere inn hos oss, men likevel hoper det seg opp rundt avfallsstasjonene, og jeg skjønner hvorfor grunneierne ikke vil ha containerne hos seg.

I sentrum har Remiks også et problem ettersom containeren som sto på Prostneset nå er borte grunnet byggingen av Havneterminalen. Der jobber de nå med en løsning.

– Vi har et samarbeid med ASVO som rydder rundt containerne i sentrum. De er et par ganger i uken og rydder opp, særlig nå som ting tiner fram rundt containerne. Perfekt blir det ikke, men vi er avhengig av at folk følger reglene for at ting skal bli bra.

Bremseskiver

Av utrolige ting som blir etterlatt utenfor returpunktene, er listen lang.

– Det er det mest utrolige vi finner der. For en stund siden fant vi noen bremseskiver. Vi oppfordrer folk til å bruke de – dessverre – altfor få punktene vi har, påpeker Lorentsen.

Han forteller at containeren i Ramfjorden vil bli erstattet i løpet av få dager.

– Vi forsøker å få på plass et alternativ før 17. mai.