Dennis (3,5) og Martine Wilsgård (7,5): - Vi er på dagens første pølse, men vi skal grille etterpå så da blir det nok flere. Også har vi bestemt oss for å spise minst ti is i dag! (Foto: Jenny Ovlien Frisholm)

Dennis (3,5) og Martine Wilsgård (7,5): - Vi er på dagens første pølse, men vi skal grille etterpå så da blir det nok flere. Også har vi bestemt oss for å spise minst ti is i dag!Foto: Jenny Ovlien Frisholm

Lea Knutsen (12): - Dette er dagens første pølse, men jeg skal spise flere. Jeg spiser pølser hvert år, men vet ikke hva rekorden min er. (Foto: Jenny Ovlien Frisholm)

Lea Knutsen (12): - Dette er dagens første pølse, men jeg skal spise flere. Jeg spiser pølser hvert år, men vet ikke hva rekorden min er.Foto: Jenny Ovlien Frisholm

Miriam Ahlquist (21), Lillian Ahlquist (68) og Arvid Ahlquist (69): - Dette er den første isen. Vi har sett på tog også er det mye kø, så det tar litt tid å få tak i is. Det blir nok flere. Aner ikke hva rekorden er, man kommer fort ut av tellinga på 17. mai. (Foto: Jenny Ovlien Frisholm)

Miriam Ahlquist (21), Lillian Ahlquist (68) og Arvid Ahlquist (69): - Dette er den første isen. Vi har sett på tog også er det mye kø, så det tar litt tid å få tak i is. Det blir nok flere. Aner ikke hva rekorden er, man kommer fort ut av tellinga på 17. mai.Foto: Jenny Ovlien Frisholm

Michelle Berg-Lunde (8,5): - Dette er den første pølsa i dag, men det blir garantert flere. Jeg elsker pølser! Dette er festpølse da, den er jeg ikke så glad i. Vanlig grill elsker jeg. (Foto: Jenny Ovlien Frisholm)

Michelle Berg-Lunde (8,5): - Dette er den første pølsa i dag, men det blir garantert flere. Jeg elsker pølser! Dette er festpølse da, den er jeg ikke så glad i. Vanlig grill elsker jeg.Foto: Jenny Ovlien Frisholm

Asta Schulerud (64): - Sommerens første is spiser jeg alltid på 17. mai. Is må til i dag. Jeg pleier å holde meg til en is for resten av dagen skal jeg spise fisk. (Foto: Jenny Ovlien Frisholm)

Asta Schulerud (64): - Sommerens første is spiser jeg alltid på 17. mai. Is må til i dag. Jeg pleier å holde meg til en is for resten av dagen skal jeg spise fisk.Foto: Jenny Ovlien Frisholm

1 / 5

Denis (3) og Martine (7) fikk seg skikkelig 17. mai-kost: - Vi bestemt oss for å spise minst ti is i dag!

I likhet med norske flagg, bunader og ballonger, hører pølser og is med til nasjonaldagen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Dennis (3) og Martine Wilsgård (7) er to av svært mange tromsøværinger som lot seg lokke av byens mange pølseboder. De har imidlertid ingen planer om å stoppe der.

- Vi er på dagens første pølse, men vi skal grille etterpå så da blir det nok flere. Også har vi bestemt oss for å spise minst ti is i dag, forteller Martine.

iTromsø har tatt seg en runde i sentrum og forsøkt å komme til bunns i folkets pølse- og isrekorder. Se alle svarene i bildekarusellen øverst i saken.

Lik itromso.no på Facebook:



iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: