Nå er det offisielt snøfritt i Tromsø

Dagen etter 17. mai fikk vi nok en jubeldag. Nå er det endelig snøfritt i Ishavsbyen.

SNØFRITT: Her ser du målestokken ved Vervarslinga for Nord-Norge 18. mai. Den viser at det nå offisielt er snøfritt i Tromsø.Foto: Meteorologisk institutt, @meteorologene på Twitter

nyheter

Den kjente målestokken ved Vervarslinga for Nord-Norge viser offisielt null centimeter snø 18. mai. Gjennomsnittet for når Tromsø blir snøfritt er 17. mai.

– Vi lå en lang periode på rundt 50 centimeter, så gikk vi litt ned til rundt 40 centimeter. Nå på slutten, når vi fikk litt varme opp fra sør og nattefrosten forsvant, så gikk det fort. Tidligere i vår hadde vi nattefrost, og det forsinker det voldsom, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Trond Lien.

Ser fortsatt snø

Vi skal bare tilbake til 10. mai for at snødybden var på hele 40 centimeter. Siden den gang har snøen gradvis forsvunnet, og på nasjonaldagen var snødybden på to centimeter.

– Vi ser snø på plenen rundt målestokken fortsatt, men dette er den offisielle måten å bestemme når det blir snøfritt, forklarer Lien.

Overskyet

Til tross for at Tromsø er snøfritt, ser det ikke ut til at den ordentlige sommervarmen gjør sitt inntog med det første.

– Fredag får vi litt kjølig nordavind og enkelte regnbyger. På lørdag blir det for det meste skyet vær, men opphold. Det blir forholdsvis moderate temperaturer på mellom syv og åtte grader, sier Lien.

Og søndagen ser ikke mye bedre ut.

– På søndag kan det dukke opp noen regnbyger igjen. Temperaturene endrer seg ikke så mye fra fredag og lørdag, sier Lien.