Disse besøker Tromsø

84 nasjonaliteter besøkte Tromsø mellom februar og april, og de fleste kom fra Storbritannia.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Briter utgjør den største turistgruppen i Tromsø viser data fra Telenor. De har utviklet en metode der de henter ut anonymisert data fra mobiltelefoner som er koblet på Telenors mobilnett.

Turister fra 84 land innom Tromsø

– I perioden 15. februar til 15. april har vi registrert 84 nasjonaliteter som har besøkt Tromsø basert på informasjon fra mobilnettet, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift, i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at turistene drar ut av byen på dagtid for å oppleve turistattraksjoner. På kvelden kommer turistene tilbake til bykjernen, mens nordmenn gjør det omvendte og oppholder seg i byen på dagtid og drar hjem på kvelden.

– Gir oss verdifull forståelse

Undersøkelsen ble utført sammen med Arena Lønnsomme Vinteropplevelser.

– Vårt mål er å utvikle Nord-Norge til å bli et attraktivt reisemål vinterstid. Funnene fra Telenor gir oss verdifull forståelse for å kartlegge turistpotensialet, samt planlegge og tilrettelegge for gode vinteropplevelser i nord for turister fra hele verden, sier Børre Berglund, klyngeleder i Arena Lønnsomme Vinteropplevelser.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: