Disse besøker Tromsø

84 nasjonaliteter besøkte Tromsø mellom februar og april, og de fleste kom fra Storbritannia.
Disse besøker Tromsø:
  • Storbritannia
  • Tyskland
  • Litauen
  • Russland
  • Spania
  • Polen
  • Estland
  • Nederland
  • Latvia
  • Sveits
nyheter

Briter utgjør den største turistgruppen i Tromsø viser data fra Telenor. De har utviklet en metode der de henter ut anonymisert data fra mobiltelefoner som er koblet på Telenors mobilnett.

Turister fra 84 land innom Tromsø

– I perioden 15. februar til 15. april har vi registrert 84 nasjonaliteter som har besøkt Tromsø basert på informasjon fra mobilnettet, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift, i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at turistene drar ut av byen på dagtid for å oppleve turistattraksjoner. På kvelden kommer turistene tilbake til bykjernen, mens nordmenn gjør det omvendte og oppholder seg i byen på dagtid og drar hjem på kvelden.

– Gir oss verdifull forståelse

Undersøkelsen ble utført sammen med Arena Lønnsomme Vinteropplevelser.

– Vårt mål er å utvikle Nord-Norge til å bli et attraktivt reisemål vinterstid. Funnene fra Telenor gir oss verdifull forståelse for å kartlegge turistpotensialet, samt planlegge og tilrettelegge for gode vinteropplevelser i nord for turister fra hele verden, sier Børre Berglund, klyngeleder i Arena Lønnsomme Vinteropplevelser.