Midlene kommer fra den nasjonale tilskuddsordningen mot barnefattigdom som fordeles utover landets kommuner.

– Disse pengene kommer barna som trenger det til gode. Barna skal ikke lastes for foreldrene sin situasjon. Dette er midler som kommer de svakeste til gode, og kan utgjøre en stor forskjell for de det gjelder, Anni Skogman, gruppeleder i Tromsø FrP i et presseskriv.

Midlene fordeles på seks tiltak

  • TURBO, gratis utlån av tur- og fritidsutstyr får 350.000 kroner i støtte.

  • Opplevelseskortet Tromsø får 100.000 kroner i støtte.

  • Tromsø idrettsråd får 400.000 kroner i støtte til aktivitetsguide.

  • Tromsø kommune får 300.000 kroner for å lage sommerklubb for barn og unge berørt av fattigdomsproblematikk.

  • Kultur og idrett får 500.000 kroner i støtte til «Audiator» som skal skape et aktivitetshus for ungdommer mellom 13–18 år samt yngre asylsøkere og yngre enslige asylanter. Tilbudet er basert på utvikling av studio- og scenekompetanse.

98.000 barn i lavinntektsfamilier

Fornøyd: Frps Anni Skogman er fornøyd med tildelingen fra regjeringen.

Skogman mener tiltakene som har fått støtte er gode og viser til tidligere erfaringer med de aktuelle tilbudene.

Skogman peker på at det er over 98.000 barn som lever i lavinntektsfamilier i Norge i dag, og at barnefattigdom er et problem som angår oss alle.

– Mange tenker ikke over at barnefattigdom er stort problem i Norge i 2017. Allikevel er dette noe som angår oss alle. Vi bor alle i lokalsamfunn hvor enkelte barn ikke har de samme mulighetene som resten. Alle barn fortjener en god oppvekst, der de har de mulighet til å delta på ulike ferie- og fritidsaktiviteter. Ingen barn skal måtte føle seg utenfor, og tenke at de ikke skal få de samme muligheter som resten av klassen, sier Skogman.

Itromsø retter: I en tidligere utgave av saken hadde vi ved en inkurie lagt til fjorårets tildeling. iTromsø beklager misforståelsen.