– Har du hatt noen fiskelykke så langt?

– Det er haillet det står på så hell og lykke har ingenting med saken å gjøre. Her er det forarbeidet som teller, sier Jørn Nilssen i TCF med en god latter.

BRAKT SAMMEN AV FISK: Tromsø Casting- og Fluefiskeforening samler årlig fiskere til sjøørretkonkurranse. – Sporten bringer oss sammen, sier Jørn Nilssen.

Nå blir det kanskje ikke så mye tid til fiske for Nilssen som administrerer konkurransen.

Reglene er enkle: Fisk en sjøørret, mål den med målebåndet man fikk utlevert ved starten, knips et bilde på mobilen, slipp fisken ut igjen og send bildet til Nilssen. Eventuelt gjenta.

– Vi ønsker helst at fisken settes ut etter at den raskt og smertefritt har blitt målt. Ellers gjør vi det så enkelt som mulig med MMS, sier Nilssen.

STORINNRYKK?: Her ved Løkta i Balsfjorden er det klart for storinnrykk når folk måtte komme.

Fluefiske er en sportsgrein hvor man kan måle både presisjon og styrke, men som Jørn Nilssen sier:

– Vi er jo fluefiskere, så det er ikke nødvendigvis selve kastinga som er det viktigste. Det viktigste er å fiske og at sporten bringer oss sammen.

SOSIALT?: Ja, visstnok, skal man tro fiskerne selv.

For tiden har vel 40 deltakere meldt seg på, men det er ikke for sent for etternølere. Konkurransen varer fram til søndag klokka 14.

– Her er det bare å melde seg på, og det kommer stadig flere. Vi er ved Løkta i Balsfjord, grillen er fyrt opp og stemninga er på topp.