NRK: UNN granskes etter uventet dødsfall

UNN skal selv ha meldt inn dødsfallet til helsetilsynet.

UNN  Foto: Ronald Johansen

nyheter

3. mai ble Statens helsetilsyn varslet om det som kalles en alvorlig hendelse på UNN i Tromsø. Det var sykehuset selv som varslet Helsetilsynet om saken, skriver NRK.

Fylkesmannen ved konstituert fylkeslege i Troms sier at de har opprettet tilsynssak mot sykehuset, og at saken enda er i en innledende fase.

Haakon Lindekleiv, Medisinsk fagsjef på UNN, at de er kjent med tilsynssaken.

– Pasienten døde uventet, og dette ble da meldt internt umiddelbart. Etter obduksjonen av pasienten kom det fram opplysninger som gjorde at vi i tillegg valgte å varsle dette til Helsetilsynet som en mulig alvorlig hendelse. Av hensyn til taushetsplikten kan jeg ikke gå inn i detaljer av saken, sier Lindekleiv til NRK.

– Pårørende er informert, dødsfallet har vært diskutert på den aktuelle avdelingen og vil også behandles i pasientsikkerhetsutvalget. Mine tanker går først og fremst til de pårørende.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter