- Nok en gang ser vi at det er samme sektor det er avvik i, helse og omsorg-sektoren. Det er alt for dårlig kontroll i sektoren, og man har for svake tiltak for å få kontroll. Her må man bli betydelig tøffere. Dette er et politisk spørsmål, som må krever politisk ledelse.

Bøe kommer med krass kritikk av ordføreren.

- Her holder det ikke med store ord. Politisk ledelse har ikke kontroll i det hele tatt. Det er bra man er i gang med forbedringsprogrammet i kommunen, men vi må slutte å «se på ting» og begynne å gjøre ting for å få balanse.

- Vi må tørre å se på upopulære tiltak. Vi må være mer ambisiøse for å få ned sykefraværet. Vi må også legge fra oss ideologisk skyggelapper, og se om det kan lønne seg å konkurranseutsette enkelte ting. Vi trenger bedre organisering jamfør ansinnitetsberegning og lønn av ansatte.

Gruppelederen for Høyre erkjenner at også de slet med å få kontroll i helse og omsorgssektoren.

- Da vi satt i byråd hadde vi utfordringer i med økonomien, det skal vi være ærlig på. Men tiltakene som kommer nå er ikke realistiske. Vi blir ikke lenger redda av skatteinngang eller pensjonsavvik som tidlige år. Den type mirakel er over.