Skal gi økt verdiskapning: Målet med prosjektet er å gi økt verdiskapning i turistbedriftene. Foto: Eirik Dahl
            (Foto: Eirik Dahl)

Skal gi økt verdiskapning: Målet med prosjektet er å gi økt verdiskapning i turistbedriftene. Foto: Eirik DahlFoto: Eirik Dahl

Støtter fugleturisme med 300.000 kroner

Fylkeskommunene gir Nibio 300.000 kroner for å øke kunnskapet om fugl hos reiselivsbedrifter.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Nibio (tidligere Bioforsk Nord) skal gjennomføre felles samlinger for å bygge opp kunnskapen om fugl og verneområder samt skape bedre samarbeid mellom reiselivsbedrifter.

Det skal tilrettelegges for fysiske anlegg som foringsplasser, fuglekasser, stier og skjul samt gjennomføres informasjonstiltak for turister og lokalsamfunn, heter det i en pressemelding fra Troms fylkeskommune.

– Innovasjon Norge har fått utarbeidet en undersøkelse som viser at det foreligger et potensial for reiselivsutvikling med utgangspunkt i fuglekikking. Prosjektet treffer på reiselivsstrategi om kompetanse og produktutvikling rundt fylkets fortrinn. For å realisere prosjektet inngår Troms fylkeskommune i et spleiselag med Miljøverndepartementet, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap).

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: