SAMARBEID: Kommunen, universitetet, samskipnaden og Studentparlamentet bør samarbeide om å gjøre Tromsø til en god studentby.
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

SAMARBEID: Kommunen, universitetet, samskipnaden og Studentparlamentet bør samarbeide om å gjøre Tromsø til en god studentby.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Vil ha formelt studentråd i Tromsø

Tromsø må gjøre seg lekkert for studenter, mener Høyrepolitikere.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Tromsø må ta seg i kragen for å kunne lokke studenter til byen i fremtiden.

Det mener Høyre-politikerne Erlend Svardal Bøe og Ingrid Skjelmo.

LES OGSÅ: Disse 19 ansatte vil inn i universitetsstyret

Samarbeidsogan

I en interpellasjon til kommunestyret foreslår de to at de etableres et formelt samarbeidsorgan mellom kommunen, Studentsamskipnaden, Studenttinget og universitetet – og dette organet skal regelmessig treffes og legge strategier for hvordan Tromsø skal bli en bedre studentby.

– Et fast og formalisert samarbeidsorgan vil kunne bidra til at utfordringer kan diskuteres og løses sammen på en bedre måte, skriver de to.

LES OGSÅ: Satser 3,4 millioner kroner på unge gründere

De peker på at Tromsø vedtok en såkalt vertsbystrategi i 2013, men at denne strategien ikke har vært særlig vellykket.

LES OGSÅ: Innviet landets største superdatamaskin (for abonnenter)

Kan ikke ta UiT for gitt

De vil derfor ha en revidering – og de vil at dette skal skje fort. Ifølge dem er det stor konkurranse om dagens studenter, og Tromsø risikerer å havne i bakevja dersom man ikke er aktive nok.

– Tromsø kommune kan ikke ta universitetets tilstedeværelse i byen for gitt, skriver de.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: