VINNERBILDE: Bilde fra Kitdalen, som ble tatt av David Wrangborg i februar, klatret helt til topps i internasjonal fotokonkurranse. Foto: David Wrangborg
            (Foto: David Wrangborg)

VINNERBILDE: Bilde fra Kitdalen, som ble tatt av David Wrangborg i februar, klatret helt til topps i internasjonal fotokonkurranse. Foto: David WrangborgFoto: David Wrangborg

Dette bildet sikret David førsteplass i internasjonal fotokonkurranse

Den tromsøbosatte fotografen, David Wrangborg, stakk av med førsteplassen i den internasjonale fotokonkurransen, «CVCEPHOTO».
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Fotokonkurransen, som har tematikken «mountain activity» – eller fjellaktivitet – ble lørdag arrangert i San Sebastian i Spania. En av fotografene som deltok, og stakk av med førstepremien, var den tromsøbosatte David Wrangborg.

«Dream green»

Wrangborg er fra Sverige, men har det siste 1,5 året bodd i Tromsø hvor han arbeider på UNN.

Vinnerbildet, «Dream green», er tatt i Kitdalen i februar i år. På bildet ser et snøbelagt fjellområde som blir lyst opp av et sterkt nordlys. I tillegg ser man et rødlig lys fra Tromsø i bakgrunnen.

Tilfeldig

– Vi kjørte på ski i området, og vi overnattet der. Det ble veldig sterkt nordlys, så da måtte jeg fotografere, sier Wrangborg sier til iTromsø.

– Man planlegger aldri nordlysbilder, men jeg hadde selvfølgelig med meg stativ og kamera på turen, sier han.

NATURFOTOGRAF: David Wrangborg. Foto: Privat

 

– Spesielt

Som vinner av konkurransen fikk han 1.400 euro, statuett og dekket reise til prisseremonien.

– Det var herlig og spesielt å vinne. Jeg var med i fjor også, og da fikk to av mine bilder hederlig omtale. Det var stort bare det. Nå har jeg vunnet, og det er utrolig fint å få den type oppmerksomhet for bildene mine, sier han.

I tillegg til førsteplassen, fikk han også hederlig omtale for et annet fotografi.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: