Søndag kom statsmeteorolog Kristen Gislefoss med en klar melding til tromsøværinger, nemlig at det bare er å smøre seg med tålmodighet. Det ser nemlig ikke ut til at sommeren gjør sin ankomst riktig ennå.

VÅTT: Det er bare å ta fram vinterklærne og paraplyen. Det er fare for nedbør fram til og med onsdag. Foto: Ronald Johansen

Mandag formiddag fikk de fleste tromsøværinger seg en hvit overraskelse. Til tross for at det snart er juni måned, så er det fare for at snøen vil fortsette å dale ned de kommende dagene.

HVITT: Snøen daler ned over Tromsø mandag formiddag. Foto: Ronald Johansen

- I første omgang er det en byge som passerer nå. Oppe på øya legger det seg litt på plenen, men jeg tror det er litt våtere nede mot fjæra. Det spesielle nå er at det et lavtrykk som passerer fra Barentshavet. Det drar med seg kald luft og nedbør fra havet, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Ida Fossli.

- Det er samme værtype på tirsdag og deler av onsdagen, men det vil variere litt hvor bygene treffer, sier hun.

- Er det noe sommervær i vente?

- Nei, svarer meteorologen.

Meteorologene på Twitter (ekstern lenke) har derimot en ikke fult så dystert langtidsvarsel.

VED VERVARSLINGA: Dette bilde er tatt ved Meteorologisk institutt ved Prestvannet. Foto: Meteorologisk institutt, @meteorologene på Twitter

- Fortsatt kaldt mange steder i Nord-Norge. På Vervarslinga i Tromsø snør det. Heldigvis ser prognosene for pinsehelgen varmere ut, skriver meteorologen.