Må i fengsel etter promillekjøring

En mann kjørte fra Tromsø til Storfjord med 2,13 i promille.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

En mann (46) er dømt etter at han i september i fjor kjørte en personbil fra Tromsø til Storfjord med promille. Blodprøven, som ble tatt cirka en halv time etter kjøringen, viste en alkoholkonsentrasjon på 2,13 promille.

Mannen avga en uforbeholden tilståelse i retten, og erkjente at han kjørte strekningen.

I skjerpende retning, la retten vekt på at det var snakk om svært høy promille på en godt trafikkert veistrekning. I tillegg skal 46-åringen ha kombinert alkoholinntaket med innsovningstabletter før han satt seg bak rattet.

Vedkommende får strafferabatt som følge av tilståelsen, og retten finner 36 dagers fengsel som passende.

I tillegg må mannen betale en bot på 46.000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. I tillegg mister han lappen i tre år.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: