INNE: På grunn av vær og vind måtte Farmers marked arrangeres innendørs. Foto: Jørn Myreng

INNE: På grunn av vær og vind måtte Farmers marked arrangeres innendørs. Foto: Jørn Myreng

Farmers marked blåste bort – måtte trekke innendørs

Selv om mange likevel tok turen til Farmers marked, skulle de helst sett at de kunne holde markedet utendørs.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

VIL UT: Arrangør Tommy Olsen skulle helst sett at de kunne arrangert Farmers marked ute. Foto: Jørn Myreng

I helga gikk Farmers marked av stabelen på The Edge, og lokale produsenter fra Tromsø hadde stilt seg opp for å vise hva de hadde å by på.

– Vi er veldig fornøyd med arrangementet, men vi skulle ønske at vi kunne hatt det ute, forteller leder for Bondens marked og kjøkkensjef på The Edge, Tommy Olsen.

For opprinnelig skulle produsentene stått ute og servert mat, men slik gikk det ikke.

– På grunn av lite sol og mye vind så ble vi nødt til å flytte det inn. Det er litt synd siden det er enklere å trekke publikum om vi hadde hatt det ute, sier Olsen.

Dette er fjerde året The Edge arrangerer Bondens marked.

– Vi har det én gang i året, men vi er åpen for å arrangere det flere ganger, sier Olsen.

SE STOR BILDESERIE FRA MARKEDET

Fikk smake reinsdyr

De tyske turistene Ulla og Gerd Warneke var blant dem som hadde tatt turen innom Farmers marked. Der fikk de smake på reinkjøttet fra Mydland.

– Det er veldig godt. Vi har prøvd det én gang tidligere på Hurtigruten, sier Ulla som til vanlig holder seg mest til grønnsaker.

– Ikke fordi at jeg er vegetarianer, men fordi jeg synes det er veldig godt.

De benyttet muligheten til å kjøpe seg et par stykker reinsdyrsnacks som de vil ta med seg hjem.

– Reinsdyrkjøtt er ikke så vanlig i Tyskland, sier Ulla.

SNACKS: Ulla og Gerd Warneke likte reinsdyrsnacksen de fikk servert. Foto: Jørn Myreng

 

Delikatesse-egg

Hans-Erik Hamrebø og Ane Eilertsen fra Straumsbukt gård hadde egen stand på Farmers marked, og benyttet muligheten til å ta med seg en spesiell type høns.

MINIEGG: Hans-Erik Hamrebø og Ane Eilertsen viser hvor små vakleeggene er. Foto: Jørn Myreng

– Vi har med vakler. Disse lager egg som man kan bruke til tapas, forteller Hamrebø.

Eggene ser med første øyekast ut som måseegg, men er betydelig mindre.

– Vi har prøvd å lage omelett av det hjemme. Da trenger man mellom ti og femten egg for å lage én porsjon.

Eilertsen forteller at eggene er av det eksklusive slaget.

– Det er jo en type delikatesse. De er hakket dyrere enn vanlige hønseegg, sier Eilertsen og legger til at en tolvpakning med vakleegg koster rundt hundre kroner.

Lik itromso.no på Facebook:



iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: