4. juni 1917 ble Arne Sigfred Jensen født. Hundre år senere sitter han på Sør-Tromsøya sykehjem og feirer sin store dag med familie og venner.

– Det krever sin mann å bli hundre år, sier jubilanten.

Jensen fikk også blomster av ordføreren, som var til stedet under markeringen.

Helsen har aldri vært et tema

Jensen forteller at det ikke finnes noen hemmelighet for å bli hundre år.

– Jeg har aldri passet på helsa. Jeg har bare spist det man fikk på bordet og gjort det jeg selv har hatt lyst til, sier hundreåringen.

Røyking har også vært en del av livet hans.

– Han har røyket, men sluttet da han var 65 år gammel, forteller Stein Roger Jensen (61), som er den yngste sønnen til Arne.

Eldste sønn, Tor Erik Jensen (75) sier at selv om hans far ikke har tenkt på helsa, så har han vært en svært aktiv mann.

– Han har syklet mye i løpet av livet sitt. Jeg tror den fysiske aktiviteten han har drevet med har hjulpet ham til å bli så gammel som han er nå. Nå trenger han egentlig ikke rullator når han skal gå, men bruker den som en sikring dersom det skulle skje noe.

JUBILEUM: Bursdagsbarnet Arne Sigfred Jensen (100) sammen med sine barn Lillian Jensen (73), Tor Erik Jensen (75) og Stein Roger Jensen (61).

Fra Tønsvik til Mallorca

Det aktive livet til hundreåringen startet da han var syv år i en gård i Tønsvik.

– Jeg gjorde mye aktive ting da jeg hjalp til på gården. Da jeg var liten så bar jeg mye ved, mens etter hvert som jeg ble eldre så fikk jeg større typer oppgaver som å hogge ved og hjelpe til med å hesje høy.

Men det beste minnet fra sine hundre år kommer fra Spania.

– Det var en gang jeg og min kone dro til Mallorca. Jeg husket vi danset mye og gikk på kafeer. Ikke at jeg kunne danse så veldig bra, men jeg hadde lært litt hjemmefra, sier jubilanten.

– Et anker i familien

Tor Erik Jensen beskriver sin far som en god mann.

– Han har vært et anker i familien. Han har vært ganske arbeidsom av seg og en aktiv friluftsmann. Han har alltid vært en skikkelig mann, sier 75-åringen.

Arne Sigfred Jensens datter Lillian Jensen (73) sier han også var flink med hendene.

– Han broderte faktisk en hardangerduk helt selv da han var 75 år. Dette var en stor duk som dekket hele spisebordet.