(Foto: Orenburzhye airline)

Foto: Orenburzhye airline

Annonserte daglig direkterute mellom Tromsø og Russland uten å kontakte Avinor

Det russiske Utenriksdepartementet står klar til å innføre direkterute mellom Murmansk og Tromsø.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Dette melder Barents Observer tirsdag. Den norske ambassaden i Moskva har, i et brev fra det russiske Utenriksdepartemenetet, blitt informert om ønsket om å etablere daglige passasjerflyvninger mellom de to byene. Flyselskapet Orenburzhye Airlines , skriver avisa som publiseres i engelsk og russisk språkdrakt.

Når denne direkteruten mellom Tromsø og Murmansk kan opprettes, er foreløpig uklart. Russerne har nemlig ikke sendt sine forspørsler til Avinor, som drifter alle stadseide flyplasser – inkludert Tromsø  lufthavn, Langnes. Dette bekrefter Avinors Janne A. Raste til Barents Observer.

Hvis den opprettes, vil Tromsø-Murmansk-ruten bli den eneste direkteruten mellom Russland og Nord-Norge.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: