– I tillegg skal vi lørdag kveld ha 500 gjester – i hovedsak ansatte med følge – på en heidundrende årsfest. Det skal foregå inne i storhallen, forteller regionsjef Stig Tore Johnsen i Peab.

Spesielt arrangement

Han erkjenner at arrangementene blir spesielle.

– Når det gjelder publikumsdelen, starter vi på formiddagen med mat, underholdning og ulike aktiviteter for store og små. Årsaken er at vi vil vise byens befolkning hva som foregår på en byggeplass.

Profilerer konsernet

– I det inngår også en profilering av konsernet som driver med at fra parkettsliping til betongarbeid.

Ifølge Johnsen vil de minste kunne snekre enkle ting og sågar få ting malt. Det blir også mulig å støpe ting i betong. Dessuten får de som vil kjøre gravemaskin.

Prosjektleder for havneterminalen, Morten Andreassen, sier at det meste skal foregå på et avgrenset område.

åpner dørene: Peab som hovedentreprenør på havneterminalen åpner dørene – både for publikum og selskapets ansatte med følge. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Krever ikke verneutstyr

– Det betyr at det ikke blir påkrevd med verneutstyr.

– Men dersom noen ønsker en utvidet guiding rundt om på hele anlegget, må vernesko og hjelm på plass, sier han.

Både om formiddagen og kvelden blir det servering av lokal mat og drikke.

God underholdning

– Det blir også ulike former for underholdning med lokale utøvere. Her inngår blant andre artisten Kristian Andresen som skal lansere sin nye singel samt ungdom fra Kulta og Tvibit.

– Alt blir bundet sammen av Alex Rosén som også skal ha ett og annet underholdningsinnslag underveis. Hva vet vi ikke, sier Stig Tore Johnsen.

Spent på fremmøtet

Begge erkjenner at de er spente på fremmøtet – spesielt fordi det er meldt knallgodt vær lørdag.

– Vi lover mye moro, kalde drikke og is til alle.

– Riktignok har vi en kapasitetsgrense på 1.000 personer, men regner med å finne plass til alle, sier Morten Andreassen som svir av et millionbeløp for å få festene avviklet.