– Det blir ingen anke. Vi er ikke enige i premissene i dommen, men ut fra en totalvurdering har vi funnet ut av dette, sier forsvarer Hans Olav Bytingsvik til iTromsø.

Erkjente straffskyld

Det var 28. juli 2016 Linn Olsen Uteng (32) ble funnet knivdrept i en leilighet i Røstbakken. Totalt ble hun påført 22 knivstikk, flesteparten i brystregionen, men hun hadde også betydelige stikkskader på venstre arm.

Tiltalte erkjente straffskyld da rettssaken mot 36-åringen startet tirsdag 9. mai. Statsadvokat og aktor, Tor Børge Nordmo, la ned påstand om 13 års fengsel under avslutningsprosedyre 12. mai. Han ba blant annet retten legge vekt på brutaliteten i drapshandlingen.

36-åringen som i Nord-Troms tingrett sto tiltalt for drapet på Uteng, ble 24. mai 2017 dømt til fengsel i 13 år, med et fradrag på 308 dager som følge av varetektsfengsling. Mannen er i tillegg dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til hver av Utengs foreldre. I tillegg er han dømt til å betale erstatning for begravelse og psykologtimer.

Ba om 12 år

Bytingsvik ba i sin sluttprosedyre om 12 års fengsel. Han mente at en rekke av påstandene som kom fram i retten ikke var bevist utover enhver rimelig tvil, og dermed burde komme tiltalte til gode.

– Dette er en oppfatning jeg holder fast på. Med tanke på at han ringte politiet og holdt seg på stedet etter handlingen, skulle gitt sterke utslag i dommen, sier forsvareren til iTromsø.