Tirsdag signerte Troms Kraft Nett AS en rammeavtale på entreprenørtjenester med Nettpartner Drift AS. I løpet av de kommende dagene vil Troms Kraft Nett signere en tilsvarende avtale med Frost Kraftentreprenør AS.

Til sammen skal entreprenørene årlig utføre oppdrag tilsvarende mellom 60 millioner og 70 millioner kroner.

– Vi ser veldig fram til å samarbeide med både Nettpartner og Frost, som etter vår oppfatning begge vil bidra til at Troms Kraft Nett på en god måte kan møte de stadig tøffere effektivitetskravene fra myndighetene. Nettbransjen er i stor endring, noe vi må tilpasse oss dersom vi fortsatt skal holde nettleien nede og samtidig drive nettutvikling i tråd med samfunnets behov, forteller Erling Dalberg, administrerende direktør i Troms Kraft Nett AS i en pressemelding.

Les også: Dårligere resultat for Troms Kraft

Eksterne entreprenørtjenester

Dette betyr at Troms Kraft Nett for første gang kjøper alle entreprenørtjenestene sine eksternt, som blant annet gjelder nytilknytning av boliger, og flytting og omlegging av strømnettet.

Avtalen de to entreprenørene går inn i omfatter direktetildeling av entreprenørtjenester på oppdrag inntil 1 million. Oppdrag fra 1 til 4 millioner vil bli satt ut på minikonkurranse, blant tilbyderne i konkurransen. Enda større oppdrag konkurranseutsettes i Achilles Utilities.

– Det er flott å se at konkurranse virker og at markedet her nord er attraktivt nok til at en stor aktør som Nettpartner nå etablerer seg her i Troms. Samtidig er det også veldig betryggende at vår lokale entreprenør Frost viser seg som en veldig konkurransedyktig aktør i markedet, sier Dalberg i pressemeldingen.

Les også: Nå skal Troms Kraft skifte ut strømmåleren din