SANNTID: Det nye ruteopplysningssystemet baserer seg på elektroniske informasjonstavler på holdeplassene, men mange av byens busstopp er ikke utstyrt med de aktuelle tavlene. Foto: Tom Benjaminsen
            (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

SANNTID: Det nye ruteopplysningssystemet baserer seg på elektroniske informasjonstavler på holdeplassene, men mange av byens busstopp er ikke utstyrt med de aktuelle tavlene. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Nå kommer rutetabellene

Tre uker forsinket:

Da Troms Fylkestrafikk innførte sitt nye «sanntidssystem», fjernet de samtidig de gamle rutetabellene – til stor irritasjon for mange.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

For det er ikke alle busstopp som er utstyrt med de elektroniske tavlene som opplyser om når bussen kommer og går.

GPS-sporing av bussene

Istedenfor å ha faste rutetabeller som stort sett aldri har stemt overens med virkeligheten, har Tromsø på lik linje med andre større byer fått et system som følger bussene med GPS – og opplyser om når bussene passerer med stor nøyaktighet.

Mangler på mange holdeplasser

Men på godt over halvparten av holdeplassene er alt som er å finne av ruteopplysninger en såkalt qr-kode som man må bruke sin smarttelefon til å lese. Da kommer man til hjemmesiden til Troms Fylkestrafikk.

Imidlertid er det ikke alle som kan eller vil bruke dette – ikke minst eldre og turister.

Forsinket leverandør

– Vi har vært avhengige av en ekstern leverandør som skal sette opp nye rutetabeller i busskurene, men de har vært forsinket med leveringen, sier administrerende direktør, Kurt Bones, i Troms Fylkestrafikk.

Tanken var at et kompletterende system til sanntidssystemet skulle være på plass allerede forrige månedsskifte, men slik har det altså ikke gått.

Til Tromsø i neste uke

– De kommer hit til Tromsø 20. og 21. juni for å montere det nye systemet i løpet av noen dager, forklarer Bones.

Han beklager at det nye systemet er blitt forsinket.

– Det er en del programvare og annet teknisk som må på plass, men forhåpentlig vil alt være løst i løpet av kort tid, lover Bones.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: