– Vi kan jo selvfølgelig ikke garantere noe, men vi er rimelig sikre på prognosene, sier statsmeteorolog Geir Bøyen til iTromsø.

Regn til fredag

Han sier at det vil regne fram til fredag ettermiddag, da peker prognosene på oppsprikkende vær – og lørdag vil det bli fine løpeforhold for de tusener som skal springe Midnight Sun Marathon.

– Det vil være cirka 12–13 grader varmt på dagen, og det er stor sjanse for at vi får se midnattssola på kvelden, sier han.

Sommeren ikke over

Den siste uka har jo sola strålet over Tromsø, men – som sagt – natt til torsdag er den ferdig for denne gang.

Bøyen kan imidlertid berolige byens befolkning med at «Sommeren 2017» ikke er over – allerede i neste uke vil det kunne bli sol.

Sol, men lave temperaturer

– Dog blir det ikke de samme temperaturene som vi har hatt den siste uka, det blir mye nordavind og da blir temperaturene lavere, sier han.

Han tror ikke at temperaturene vil overstige ti grader særlig ofte ute ved kysten, selv om det kan bli en del varmere på innlandet.

– I dag er altså den siste dagen med de høye temperaturene vi har hatt den siste tiden. Det kan bli opp mot 20 grader på innlandet, men så er det slutt på en stund, sier Bøyen.